Protest la şcoala din comuna Giulvăz!

0
141

50 de profesori şi părinţi au protestat vineri dimineaţă împotriva deciziei Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş de a o numi în funcţia de director al instituţiei de învăţământ pe Ecaterina Mureşan, care a mai ocupat această funcţie, însă dezatruos, susţin cadrele didactice şi părinţii elevilor. Aceştia refuză intrarea în unitatea de învăţământ până la revocarea deciziei de numire a noii directoare.

Reprezentanţii Sindicatului Oamenilor Liberi din Educație Timiș vor purta zilnic o banderolă albă pe braț la intrarea în școlile lor.

„În România educată, în România lui „o să facem dacă vom face”, schimbarea inspectorilor școlari generali în plină stare de urgență nu a mai uimit pe nimeni. Directorii școlilor s-au adaptat vremurilor, iar cei mai mulți nu au așteptat îndemnuri, ghiduri și discursuri sforăitoare și au făcut ce au știut ei mai bine: au făcut Școala să meargă mai  departe. Un astfel de director a fost colega noastră, doamna profesor Tania Iuga, de la Școala Giulvăz, din Timiș. Spunem a fost pentru că a fost înlocuită de conducerea Inspectoratului Școlar cu o altă doamnă profesoară. Și poate și lucrul acesta ar fi trecut neobservat dacă pregătirile pentru începerea anului școlar, acest an școlar care vine cu niște provocări extraordinare, nu ar fi rămas la stadiul în care le-a lăsat doamna Iuga la încheierea mandatului. Văzând că nu face față nevoilor școlii, directoarea numită începând cu 1 septembrie și-a dat demisia. Joi, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a numit-o în funcția de director al școlii din Giulvăz pe doamna  Ecaterina Mureșan, care a mai fost director în trecut și care a condus școala într-un mod dezastruos. Cei aproape treizeci de profesori de la Școala Gimnazială Giulvăz consideră nedreaptă această numire. Mai mult, dat fiind faptul că școala nu este pregătită pentru deschiderea anului școlar, că nu a fost implementată nicio măsură din Ordinele comune ale Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării, colegii noștri refuză să intre în școală până la demiterea actualei directoare și numirea în funcție a doamnei Tania Iuga. Vor fi prezenți în fața școlii, dar nu vor intra într-o școală în care nu sunt luate măsuri pentru siguranța copiilor și a lor. Demersului colegilor s-au alăturat și părinții copiilor din Giulvăz, care nu își vor trimite copiii într-o școală nepregătită și prost manageriată”, au transmis profesorii din Giulvăz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here